logo logo

Cum o sa devii si tu client al carnii de la Selgros

Acum cativa ani, la orice moment din zi, daca deschideam geamul ca sa iau o gura de aer imi sarea in ochi celebra reclama ‘De ce sa cumperi de la noi? Pentru ca avem cea mai buna carne‘. La momentul respectiv inca nu descoperisem bunatatile lor, insa de 3-4 ani sunt clientul lor fidel. De ce? Pentru ca nu m-au dezamagit niciodata.

Alaturi de bloggerii ieseni din Kooperativa 2.0 am primit invitatia de a vizita carmangeria Selgros. Fiind fanul declarat al carnii de acolo, vedeta gratarelor organizate de mine, chiar nu am stat deloc pe ganduri si am acceptat. Toti prietenii mei stiu cat de mult laud mititeii lor, de exemplu, care niciodata nu se ‘sfrijesc‘ pe gratar, ci isi pastreaza o consistenta faina. Well, de acum incolo voi avea si argumente concrete legate de calitatea carnii de la Selgros.

final-59

Recunosc, de obicei nu prea imi iau notite de la evenimente, tin minte detaliile cele mai importante, insa va rog sa ma credeti, au fost enumerate atatea chestii faine incat nu facea fata tastatura mea. Plus, nici nu vroiam sa pierd actiunile pe care le facea domnul Munteanu – carmangeriu sef – pe o carcasa de porc. Haideti sa va spun pentru inceput ca sediul Selgros din Iasi este, atentie, cel mai mare ca si suprafata, aproximativ 13000m2. Asta nu e tot, ca si vanzari stam bine, locul 2 dupa Bucuresti, dar ca profit? Suntem pe locul 1.

Suntem aici ca sa vorbim despre carne, probabil doar cei care isi fac cumparaturile de la ei au putut sa observe rulajul mare al produselor, constant se face refill la rafturi, dovada ca oricand poti gasi ceva proaspat acolo. Ai putea sa spui ca no, tu mananci carne doar de la Carrefour. No problem, insa atunci cand mananci in oras, la Palas sau la Iulius, ghici ce? Ai sanse foarte mari sa consumi tot carne de la Selgros, pentru ca majoritatea localurilor cumpara de aici.

Sa stiti ca vizita noastra nu a fost asa, gen, haideti, intrati si vedeti ce facem noi aici. Am fost echipati corespunzator, astfel incat sa nu contaminam vreun porcusor. Aflam imediat ca in interiorul carmangeriei exista mereu un medic de la DSV care tot ia probe si tot verifica mesele si uneltele folosite la transare, sa nu cumva sa scape pe acolo vreun intrus. Plus ca sunt folositi cei mai buni agenti de curatare, avand rulaj asa mare chiar isi permit sa cumpere doar produse bune. Primim imediat si carcasa de porc supusa testarii si vedem stampila ovala, stim astfel ca au fost respectate normele de sanatate. Avand in vedere ca toti ne dorim sa mancam romaneste va transmit, cu bucurie, ca toata marfa este autohtona, existand un istoric al carnii de la producator pana pe raft. Asadar, daca veti cumpara carne si nu o sa va placa, puteti reveni la Selgros si se poate afla exact identitatea animalului sacrificat, sa vedeti ce a mancat de nu va place.

final-86

Eu nu consum crenvursti, motivul fiind reprezentat de toate aceste mituri cum ca in acestia se pun tot felul de ingrediente mai putin comestibile. Sincer va spun, am vazut exact carnea pusa in malaxor, carne macra 80% plus grasime 20%, gheata – ca sa nu se taie carnea, cateva condimente si un ceai de plante pentru a da putina culoare. That’s all. Am fost placut surprins sa constat ca nu exista nici macar un E in ei. Apoi, am vazut cum au fost pusi in mate de oaie, termenul lor de valabilitate este scurt pentru ca nu sunt folositi conservanti. La rulajul de la Selgros considera-te norocos sa ii gasesti la raft, nicidecum nu iti face griji sa nu fie prea vechi. Crenvurstii trec apoi la rumenit, afumat, fiert si in final uscat. O chestie chiar interesanta pe care am aflat-o – aceeasi compozitie, pusa in mat de porc reprezinta carnat polonez iar pusa in mat de vita este parizer. Un gust total diferit doar prin ambalajul in care sunt afumati/fierti.

final-208

Spuneam la inceput ca micii de la Selgros sunt cei mai buni ever, iar domnul Munteanu ne-a dezvaluit si secretul – acestia contin si carne de vita, nu doar porc sau oaie. Speram insa ca in viitorul nu foarte indepartat vom vedea cum sunt realizati si astia mici. Iar ca un argument de final, sa stiti ca Selgros nu cumpara carne decat de la producatori care sunt de acord sa fie auditati, daca refuza pica din start. Pai ce dovada mai buna a calitatii?

final-308

Seara s-a incheiat cu o cina pregatita din produse proprii, un vin bun, prajituri, alaturi de oamenii faini de la Selgros, mereu dispusi sa ne raspunda la orice intrebari am fi avut. Daca pana acum nu te-ai convins, eu cred ca mai ramane un singur pas de facut – mergi si cumpara niste carne de acolo, nu vei fi dezamagit!

PS – sa stiti ca sub sediul Selgros exista un buncar. Zic asa, sa stiti, in caz de ceva.

bottom

fara pareri »

Inca nu sunt comentarii. Fii tu primul :)

Spune`ti parerea

bottom