logo logo

Povestea vinului la Gramma Wines Iasi

Ieri am avut deosebita placere de a vedea pentru prima data cum se produce un vin bun, de calitate premium, pentru ca ce produce Gramma Wines nu este un vin oarecare. La invitatia Icar Tours am mers alaturi de blogosfera ieseana sa ascultam povestea vinului conversatiei, dar in special a conversatiei inteligente si a limbajului fara cusur dezlegat de impactul cu licorile binecuvantate.

Am plecat din Iasi cu un autocar care insa ne`a lasat la mai bine de un kilometru distanta de destinatia finala, pentru ca zapada a cazut din belsug inainte de eveniment. Nu a fost o problema, nimeni nu a vrut sa renunte, toti eram bine echipati pentru mersul prin zapada. Am ajuns foarte veseli la Gramma, iar doamna Olteanu ne`a intampinat cu bratele deschise. Dupa ce ne`am incalzit putin, am mers in acel loc magic unde se produce vinul de unde am degustat 4 tipuri de vin, seci sau demiseci, din 2011 sau 2012.

Am agitat vinul in pahare, l`am mirosit, fiind un vin foarte parfumat, de mai multe ori, l`am gustat si degustat. Concluzia? Delicios. Dupa 4 tipuri de vin cred ca toti bloggerii si`au dat seama de ce i se spune vinul conversatiei – cu totii eram mult mai veseli, mai plini de viata si mai vorbareti. Asa cum sade bine unor bloggeri.

Marian Olteanu ne`a povestit la fiecare cum se culeg strugurii, cum se pun apoi in desciorchinator (pentru a iesi vin bun doar din bobite, nu si din ciorchinele sau amarui), apoi cele cateva tancuri uriase pline de vine, cum se regleaza temperaturile pentru a nu fermenta mai devreme, mai mult, sau pentru a nu stagna fermentarea. Ce sa mai, am vazut un intreg proces de la bobita – la pahar.

Surpriza mare a venit spre finalul vizitei, cand Marian ne`a dat la fiecare cate o sticla goala pe care am umplut`o chiar noi de la sursa, apoi am mers si i`am pus dopul, apoi am facut ceea ce se numeste capisonare, urmand ca ultima etapa sa fie reprezentata de adaugarea etichetei. Sticla a ramas in posesia noastra, drept amintire de la Gramma. Frumos, zic, urmeaza zilele care vin acum sa il si servesc la o masa, pentru ca foarte mult nu cred ca o sa reziste ‘in vitrina’.

A urmat apoi o masa, care a mers excelent dupa vinurile degustate, masa in cadrul careia am mai degustat cred inca 3 tipuri de vin, chiar si unul rosu spre final (pana atunci doar alb). S`a ras foarte mult, semn ca bloggerii si gazdele asa primitoare ca cei de la Gramma Wines fac o echipa buna.

A fost o sambata excelenta, cu oameni faini, cu vin delicios, cu voie buna si multe zambete alaturi de bloggeri, Icar Tours si Gramma Wines.

bottom

8 pareri »

 1. Cami a spus:

  Interesanta experienta. Afli multe despre tainele vinului :D

  “Accept orice filozofie, dacă e stropită de un vin bun”

 2. Roxana a spus:

  Am facut si eu cunostinta cu acest vin minunat si am ramas surprinsa sa aud ca este produs undeva in zona Iasului. L-am gasit la un magazin micut de vinuri din cartierul unde locuiesc, Vinaria Veche se numeste. Vanzatoarea de acolo, foarte draguta, mi-a recomandat o sticla de Aligote de la Gramma.
  Ne-a placut foarte mult si mie si prietenului meu. Felicitari celor de la Gramma.

 3. Conversație cu vin de poveste : Şapte pietre a spus:

  […] Iuliana Cosmina,  Mădălina Buzdugan, Mădălina Stafie, Pavel Arcana, Raluca Diaconiuc, Vali Popa,  Zaza. Am lăsat-o la urmă, pentru că a fost cea dintâi – pe Sabina Bolboceanu, […]

 4. Vinul, frigul și tirbușonul | Geamul Deschis a spus:

  […] foarte bine, găsiți poze la Alice și Andreea, iar povești la Mack, Florin, Iuliana, Raluca, Vali, Crina. Și ca să rămână scris negru pe alb, la toamnă e rost de cules struguri tot la Gramma. […]

 5. Vinul conversaţiei online | Alexandra Bohan a spus:

  […] Cosmina,  Mădă Buzdugan, Mădălina Stafie, Pavel Arcana, Raluca Diaconiuc, Vali Popa, […]

 6. Icar Tours, Bloggerii si vinul conversatiei (Gramma Wines) | blog | Florin Adamache a spus:

  […] Cosmina,  Mădă Buzdugan, Mădălina Stafie, Pavel Arcana, Raluca Diaconiuc, Vali Popa,  Zaza. Posted in: Evenimente / Tagged: alb, arome, bloggeri, eveniment, gramma, Icar Tours, […]

 7. Gramma | Taina Timpului... a spus:

  […] Cosmina,  Mădă Buzdugan, Mădălina Stafie, Pavel Arcana, Raluca Diaconiuc, Vali Popa,  Alexandra […]

 8. Wild thoughts » Gramma și voie bună a spus:

  […] Cosmina,  Mada Buzdugan, Madalina Stafie, Pavel Arcana, Raluca Diaconiuc, Vali Popa,  Alexandra […]

Spune`ti parerea

bottom